Zoek een wijn

256 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


256 zoekresultaten
  • € 19.95
    Wit volCottas Garrafeira2017 | Portugal (Douro)
    Quinta de Cottas is gelegen in Douro. Met 10 hectare is dit een klein familie-domein. Douro is de streek bij uitstek in Portugal voor Rode wijnen en Porto’s. Maar ook witte wijnen kunnen opvallend veel karakter vertonen eigen aan de streek.

    Quinta de Cottas zal steeds duurzaam te werk gaan, rekening houdend met omgeving en milieu. Met respect voor terroir, plant en dier. Pedro maakt met deze Garrafeira (letterlijk vertaald Kelder) een blend van Rabigato, Arinto en Viosinho. De wijn fermenteert op Franse eik gedurende 6 maanden en rijpt daarna verder in de Kelder (langer dan andere wijnen waardoor benaming Garrafeira).

    Deze wijn zou eigenlijk gedeponeerd moeten worden als reserva of zelfs gran reserva maar Pedro vond dit niet nodig aangezien de wijn zichzelf en zijn complexiteit direct vrijgeeft. De druiven voor deze wijn komen van de wijngaarden gesitueerd in Cima Corgo.
    Lees meer »
  • € 20.88
    Rood complexWaterkloof Circumstance Shiraz2016 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze wijn zo uniek maakt. Hij is gemaakt van oude wijnranken, aangeplant in de nabijheid van de zee, waardoor je een lang groeiseizoen krijgt met ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    Circumstance Syrah groeit op de hellingen van de Schapenberg. De wijngaard is op ongeveer 4km van de zee gelegen waar de Syrah-druiven groeien op een hoogte tussen 240 en 260 meter boven de zeespiegel. De ondergrond bestaat voornamelijk uit zandsteen met middelgrote stenen, die vooral hun nut bewijzen als een vorm van drainage, tegelijkertijd zorgt de grond ook voor het behoud van condens. De wijngaarden zijn 8 jaar oud en geven een rendement van ongeveer 3 ton/ha.

    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor wijnen die het karkater van de druif en het terroir nog beter weerspiegelen.

    Alle stappen in het proces worden met de nodige omzichtigheid aangepakt, de druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst, de wijnmaker maakt ook hier de keuze voor een natuurlijke, wilde vergisting. Het vruchtensap wordt in open vaten gefermenteerd. Enkel een beetje sulfiet wordt toegevoegd verder geen andere additieven (zuren, enzymen, ...). De druiven worden maximaal 2x per dag naar beneden geduwd om nog betere extractie te hebben van kleur en aroma's. 30 dagen mag de wijn verder 'rijpen' bij de pellen. Om zekere te zijn dat enkel de fijnste tannines naar boven komen, wordt gebruik gemaakt van een mandpers.
    De wijn mag dan verder rijpen in nieuwe vaten van 600 liter en dit gedurende 20 maanden. De wijn krijgt ook nog een klaring met eiwit (eieren van het erf) om de tannines nog fijner te maken.
    Lees meer »
  • € 20.88
    Rood complexWaterkloof Circumstance Cabernet Franc2016 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze biodynamische wijn zo uniek maakt. Hij is gemaakt van oude wijnranken, aangeplant in de nabijheid van de zee, waardoor je een lang groeiseizoen krijgt met ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    Circumstance Cabernet Sauvignon groeit op de hellingen van de Schapenberg. De wijngaard is op ongeveer 5km van de zee (False Bay kustlijn) gelegen waar de Cabernet Sauvignon-druiven groeien op een hoogte tussen 260 en 280 meter boven de zeespiegel. De krachtige Zuidwestenwind die hier waait zorgt voor een controlerende invloed op wijngaard en oogst. De vulkanische ondergrond bestaat voornamelijk uit zandsteen met middelgrote stenen, die vooral hun nut bewijzen als een vorm van drainage, tegelijkertijd zorgt de grond ook voor het behoud van condens. De wijngaarden zijn 9 jaar oud en geven een rendement van ongeveer 8 ton/ha.

    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor wijnen die het karkater van de druif en het terroir nog beter weerspiegelen.

    Alle stappen in het proces worden met de nodige omzichtigheid aangepakt, de druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst, de wijnmaker maakt ook hier de keuze voor een natuurlijke, wilde vergisting. Het vruchtensap wordt in open houten vaten gefermenteerd. Enkel een beetje sulfiet wordt toegevoegd verder geen andere additieven (zuren, enzymen, ...). De druiven worden maximaal 2x per dag naar beneden geduwd om nog betere extractie te hebben van kleur en aroma's. 30 dagen mag de wijn verder 'rijpen' bij de pellen. Om zekere te zijn dat enkel de fijnste tannines naar boven komen, wordt gebruik gemaakt van een mandpers.

    De wijn mag dan verder rijpen in nieuwe (40%) en oude (60%) Franse eiken vaten en dit gedurende 22 maanden.
    Lees meer »
  • € 20.88
    Rood volWaterkloof Circumstance Merlot2015 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze biodynamische wijn zo uniek maakt. Hij is gemaakt van oude wijnranken, aangeplant in de nabijheid van de zee, waardoor je een lang groeiseizoen krijgt met ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    Circumstance Merlot groeit op de hellingen van de Schapenberg. De wijngaard is op ongeveer 5km van de zee gelegen waar de Merlot-druiven groeien op een hoogte tussen 240 en 260 meter boven de zeespiegel. De koele westenwind die hier waait zorgt voor een frisse invloed in wijngaard en wijnen. De vulkanische ondergrond bestaat voornamelijk uit zandsteen met middelgrote stenen, die vooral hun nut bewijzen als een vorm van drainage, tegelijkertijd zorgt de grond ook voor het behoud van condens. De wijngaarden zijn 12 jaar oud en geven een rendement van ongeveer 6 ton/ha.

    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor wijnen die het karkater van de druif en het terroir nog beter weerspiegelen.

    Alle stappen in het proces worden met de nodige omzichtigheid aangepakt, de druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst, de wijnmaker maakt ook hier de keuze voor een natuurlijke, wilde vergisting. Het vruchtensap wordt in open houten vaten gefermenteerd. Enkel een beetje sulfiet wordt toegevoegd verder geen andere additieven (zuren, enzymen, ...). De druiven worden maximaal 2x per dag naar beneden geduwd om nog betere extractie te hebben van kleur en aroma's. 35 dagen mag de wijn verder 'rijpen' bij de pellen. Om zekere te zijn dat enkel de fijnste tannines naar boven komen, wordt gebruik gemaakt van een mandpers.

    De wijn mag dan verder rijpen in nieuwe (30%) en 2e jaars (70%) Franse eiken vaten en dit gedurende 20 maanden.
    Lees meer »
  • € 21.95
    Rood versterktClos Triguedina Black Vintage (Rood versterkt Zoet)2015 | Frankrijk (Cahors)
    Clos Triguedina is een topdomein met naam en faam in Cahors maar ook ver daarbuiten, reeds 7de generatie. Jean-Luc Baldès wordt aanzien als de referentie wanneer het over Cahors en meer specifiek Malbec uit Cahors gaat. In 1830 plant Etienne Baldès de eerste wijnstokken aan in 4 communes in Cahors, Zuid Frankrijk. De wijngaarden omvatten zeer oude wijnstokken die zijn overgebleven na de zeer strenge vorst in 1956.

    De huidige 7e generatie, onder leiding van Jean-Luc Baldès, cultiveert nu 80% Malbec, 15% Merlot en 5% Tannat op 65 ha wijngaard. De Malbec (ook wel Cot genoemd) is de ruggengraat van Cahors. De grond bestaat uit klei, steen en kalk. De samenstelling veranderd naargelang men aan een hoger terras komt. Er wordt gewerkt volgens het systeem “lutte raisonnée” wat zeer dicht tegen biologische wijnbouw aanzit.

    De Black Vintage is een innovatief project van Jean-Luc om de mogelijkheden van de regio en de druif te belichamen. De wijn bestaat uit 100% Malbec en komt van het 4de terras. Ondergrond is kalksteen met klei. De wijn rijpt gedurende 36 maanden in Franse eiken vaten.

    Flessen van 500ml.
    Lees meer »
  • € 23.85
    Rood complexAngels & Cowboys Red Proprietary blend2016 | Californië (Sonoma County)
    De filosofie van de eigenaar Yoav Gilat sluit volledig aan bij de naam van hun bedrijf en de afbeelding op het etiket. Dat refereert aan het innerlijke kind in ons allemaal.

    Dennis Hill is een wijnmaker met een grote staat van dienst, die echte Amerikaanse wijnen maakt zonder dat ze te heftig, te boterig en te houterig worden. Hij kiest heel duidelijk voor frisheid en balans. Om dit te bereiken haalt hij de druiven uit koelere zones. Een deel van de druiven komt van zijn eigen wijngaarden. Voor het andere deel heeft hij langdurige contracten met bevriende wijnboeren, waarbij hij ieder jaar heel precies die percelen uitzoekt, die passen bij de stijl van wijn die hij wil maken. De oogst en vinificatie gebeuren geheel door het eigen team.

    Het fruit voor deze Angels & Cowboys komt uit verschillende delen van Sonoma County (net ten zuiden van San Francisco) zoals de Russian River Valley, Dry Creek Valley en de Alexander Valley. Deze blend wordt gemaakt van vooral Zinfandel (61%) aangevuld met Syrah, Malbec en Petite Sirah.

    De wijn rijpt gedurende 13 maanden op Franse eik.
    Lees meer »
  • € 23.95
    Rood complexMichele Biancardi Mille Ceppi2019 | Italië (Puglia)
    Michele Biancardi is een jonge wijnmaker die authenticiteit hoog in het vaandel draagt. Hij werkt daarom ook met de typische autochtone druivenrassen van de streek (Fiano in wit, Primitivo en Nero di Troia in rood) en dit volgens de biologische wijnteelt. De wijngaarden liggen in de buurt van Cerignola op 10 km van de Adriatische kust en nabij de Gargano (typische kustregio in Puglia).

    De Mille Ceppi is een complexe wijn uit de regio Puglia en wordt gemaakt van 100% Nero di Troia-druiven. Michele is de jonge wijnmaker die hier een warme en volle Zuiderse volbloed maakt. Eens de druiven voldoende rijp zijn, worden deze manueel geplukt.

    Michele is ontzettend rigoreus op de kwaliteit van zijn druiven, uitsluitend de beste vruchten zijn geschikt voor zijn Mille Ceppi.
    Na een extra selectie in de wijnkelder worden ze ontrist en gevinifieerd.

    Na de gisting rijpt de wijn gedurende 8 maanden in grote Terracotta-amforen, dit om structuur en finesse aan de wijn toe te voegen. Maar ook om de eigenheid van de druif niet te overheersen met te veel hout-aroma’s. De wijn wordt nadien niet gefilterd om zo alle smaak in de wijn zelf te behouden. Hierdoor kan er dus een beetje bezinksel aanwezig zijn, ook voor een wijn uit 2015. De wijn mag daarna nog 3 maanden van flessenrust genieten.

    Schenktip: het is een ongefilterde wijn, dus je mag hem gerust decanteren.

    Lees meer »
  • € 23.95
    Rood volThe Black Angus Cabernet Sauvignon2017 | Australië (Heathcote)
    Hamish MacGowan heeft een wereldwijde ervaring als het op wijnen aankomt. In 2003 keerde hij terug naar Australië om zijn eigen wijnbedrijf op te richten.

    De wijnen van Hamish zijn robuuste doch sappige wijnen gemaakt om te drinken an sich of bij een stuk vlees. Het etiket is dan ook niet voor niets gekozen. Hamish werkt voornamelijk met Cabernet en Merlot als druiven en tracht de Europese toets in zijn wijnen te verwerken. Niet ‘Too Bald’ in fruit en hout, maar eerder kruidig en sappig.

    The Black Angus zijn 100% Cabernet Sauvignon-druiven, de wijn rijpt gedurende 18 maanden op eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 24.90
    Rood volPodere 29 Gelso d'Oro2020 | Italië (Puglia)
    Podere 29 is een wijndomein van Guiseppe Marrano gelegen in Puglia. De wijngaarden genieten dus van een warm zeeklimaat. De wijnen van Guiseppe zijn allen Biologisch gemaakt met dank aan terroir en klimaat.

    Podere 29 heeft voornamelijk wijnen gemaakt met autochtone druiven namelijk Nero di Troia, Primitivo, …
    De Gelso d’Oro is het paradepaardje van Podere 29 en een 100% Nero di Troia-wijn.

    De wijn heeft gedurende 8 maanden gerijpt op Franse eiken vaten en is zoals reeds vermeld biologisch gecultiveerd.
    Lees meer »
  • € 24.95
    Rood zoetDe Stefani Refrontolo Passito Marzemino (rood zoet)2013 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) wijn maakte in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    De Refrontolo Passito was de favoriete wijn van Mozart. In Refrontolo heeft men een Marzemino Passito geschiedenis die teruggaat naar 1400. Deze Passito wordt gemaakt van 100% Marzemino. De wijnstokken staan op het Colvendrame Estate op de heuvels (200-350m hoog) tussen Conegliano en Valdobbiadene. De ondergrond is rijk aan tufa en dit refelecteert in de wijn. De wijnstokken zijn tussen 25 en 30 jaar oud. De druiven worden manueel geplukt waarna Alessandro ze verder laat drogen. Na de gisting rijpt de wijn gedurende minimum 36 maanden op eik.
    Dit is GEEN versterkte wijn, er wordt dus geen alcohol toegevoegd zoals bij porto, ... 375ml flessen.
    Lees meer »
  • € 24.95
    Clos d'un jour
    Lees meer »
  • € 24.96
    Parelend BrutDe Stefani Tombola di Pin Millesimato Riserva Brut2007 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    De Tombola di Pin is het parelende paradepaardje van de familie Dé Stefani. Het is een Italiaanse mousserende wijn volgens de Metodo Classico (Méthode champenoise) waarbij de wijn een rijping heeft op de fles. De Tombola di Pin bestaat uit 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir. Niet voor niets dé druiven bij uitstek in de champagne-streek. De wijngaarden zijn gelegen in de heuvels van Refrontolo (200-350m hoogte), meer bepaald de 'Colvendrame' estate. De rijke, poreuse en kalkrijke tufa-ondergrond werd geselecteerd met wederom een knipoog naar de champagne-streek. De wijnstokken hebben een minimum leeftijd van 30 jaar.

    Na de tweede gisting op de fles rijpt de wijn verder op de lies gedurende minimum 87 maanden. De druiven worden enkel van 1 jaar gebruikt, dit resulteert in een Millesimato. Deze mousserende wijn doet menig champagne kleur bekennen en dit met het schaamrood op de wangen.
    Lees meer »
  • € 24.99
    Wit zoetMorandé Golden Harvest Sauvignon Blanc2007 | Chili (Casablanca Valley)
    Het is slechts in uitzonderlijke jaren dat men deze bijzondere, zoete wijn kan en wil maken. De trossen worden geselecteerd van de wijngaard El Ensueño, gelegen in de Casablanca Valley. Hier is de kans op mistig weer, de ideale broeihaard voor botrytis, het grootst.

    De sauvignon blanc (100%) wordt pas in de nazomer manueel geoogst, wanneer de indian summer intens gewaaid en gewoed heeft. Deze klimatologische invloeden zorgen dat een deel van de druiven edele rotting (botrytis) vertonen.

    In tegenstelling tot de Late Harvest gaat men bij de Golden Harvest enkel 100% Botrytis-druiven gebruiken. Naderhand gist de wijn gedurende 1 jaar in houten vaten om dan nadien nog eens 12 maanden verder te rijpen op Franse eik. Flessen van 375ml.

    Lees meer »
  • € 26.11
    Rosé complexMorandé Vigno Carignan2010 | Chili (Loncomilla Valley)
    Deze wijn komt van Santa Elena, in de Loncomilla Valley, van planten geplaatst in de jaren 1950.
    Deze sector snijdt diep in langs het kustgebergte in de Maule-regio. Zonder irrigatie en met slecht geërodeerde ondergrond staan de planten oostgericht in de wijngaard.Men gebruikt de Gobelet-structuur om de wijnranken nog meer vrijheid te geven.

    Manuele oogst, met selectie van clusters en individuele trossen.
    Atypisch aan deze wijn is dat er voor de fermentatie een klein percentage Chardonnay (5%) wordt toegevoegd. Daardoor bekomt de wijn floraliteit en subtiele elegantie. Daarnaast wordt er ook nog 26% Syrah en natuurlijk 69% Carignan toegevoegd. De rijping gaat door in nieuwe medium-toasted Amerikaanse eiken vaten en dit voor een periode van maar liefst 26 maanden.
    Lees meer »
  • € 26.95
    Parelend BrutChampagne Vollereaux Brut Reserve Frankrijk (Champagne)
    Champagne die het feest in huis brengt. Deze parelende klassieker werd gemaakt met 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir en 1/3 Pinot Meunier.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Naast 3 druiven werden er ook 3 jaren geassembleerd, dit resulteert in een volle champagne met een aromatische neus en een kwaliteitsgarantie die over de jaren heen blijft staan.
    Om deze gouden belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 4 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis.
    Deze Brut Réserve krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers.
    Lees meer »
  • € 26.95
    Parelend BrutChampagne Gratiot Almanach N°1 Brut Frankrijk (Champagne)
    Rémy Gratiot is de 5de generatie die champagne produceert in de Marne-Vallei. Het Gratiot-champagne-huis werd opgericht in 1868 en heeft als missie om de Pinot Meunier-druif nog verder op de kaart te zetten.

    De wijngaarden bevinden zich grotendeels rond Charly-sur-Marne, uiteraard in de vallée de la Marne.

    De Almanach N° 1 is een blend van 85% Pinot Meunier en 15% Chardonnay. Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht. De champagne rijpt minimum 36 maanden op de lees wat de champagne meer kracht en evenwicht zal geven.
    Deze Brut krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers, maar met behoud van elegantie.
    Lees meer »
  • € 26.98
    Wit complexDe Stefani Olmèra2021 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Olmèra is het lokale Venetiaanse dialect voor iep, deze bomen waren vroeger aanwezig op de plaats waar vandaag de wijngaard ligt en geven nog steeds de specifieke structuur aan het land mee. Deze wijn wordt gemaakt met 60% Tocai en 40% Sauvignon Blanc-druiven gelegen aan de Piave-rivier (Olmèrea en Le Ronche-estate). De wijnstokken werden aangeplant in 1986. Alluviale ondergrond rijk aan klei zorgt dat de druiven aparte karakteristieken kan ontwikkelen.

    Na de fermentatie (op barrique) rijpt de wijn gedurende 12 maanden op eiken vaten en nog 6 maand extra in betonnen vaten. Waardoor de complexiteit naar bovenkomt en het volle en harmonieuse in de mond versterkt wordt.
    Lees meer »
  • € 26.98
    Wit complexLa Butinière Chardonnay Magnum2022 | Frankrijk (Limoux)
    Deze Zuiderse mono-cépage van Chardonnay komt van wijnstokken met een minimum leeftijd van 20 jaar. De wijngaarden zijn gelegen op heuvelruggen in Limoux en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan specifieke ondergronden doet het beste in de druif naar boven komen. Klei en kalksteen met oceanische invloeden geven elegantie aan de wijnstokken. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven. De afkoelende invloed van de Pyreneeën in het Zuiden brengt een verkwikkende en frisse toets aan de druiven.

    Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. De alcoholische en malolactische gisting gaat door in Franse eiken vaten (Tronçais en Allier). Om het ideale evenwicht te bekomen rijpt de wijn gedurende 8-9 maanden verder in dezelfde vaten.
    Lees meer »
  • € 29.85
    Rood versterktCottas Porto Tawny 10 Year Old Portugal (Douro)
    Quinta de Cottas is gelegen in Douro. Met 10 hectare is dit een klein familie-domein eigendom van Pedro Carmo en Isabel Koch.

    Douro is de streek bij uitstek in Portugal voor Rode wijnen en Porto’s. Quinta de Cottas zal steeds duurzaam te werk gaan, rekening houdend met omgeving en milieu. Met respect voor terroir, plant en dier.

    Deze 10 year old porto is een blend van de typische druiven van de Douro, namelijk Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Cão en Tinta Barroca. De streng geselecteerde porto’s rijpen in kleine eiken vaten met zuurstofcontact. Minimum 10 jaar oude wijnen met evolutie, wat resulteert in een lichtere kleur. De wijn werd aangevuld met neutrale alcohol om het gistingsproces stop te zetten met behoud van restsuikers voor het zoete karakter en een verhoging van het alcoholpercentage. Mag ook licht gekoeld worden om meer frisheid te bewaren.

    Verpakt in een Luxe houten kist (per fles).

    Lees meer »
  • € 29.95
    Parelend BrutChampagne Vollereaux Blanc de Blancs Frankrijk (Champagne)
    De Belgische klassieker onder de champagnes. Deze mousserende wijn werd gemaakt met 100% Chardonnay-druiven.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Om deze gouden belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 4 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis, tevens is deze fles het resultaat van 3 schitterende jaren..
    Deze Champagne krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers/liter.
    Lees meer »