Zoek een wijn

256 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


256 zoekresultaten
  • € 29.98
    Rood fijnMaté Brunello di Montalcino DOCG2011 | Italië (Toscana)
    Brunello, een naam die klinkt als een bel in Italië maar ook ver daarbuiten. Deze Toscaanse wijn is één van de paradepaardjes van Italië. De erkenning is er echter niet zomaar gekomen. Voor het maken van Brunello moet men voldoen aan een zwaar en uitgebreid lastenboek. Alles start uiteraard bij het productiegebied Montalcino en het 100% exclusieve gebruik van de Toscaanse druif bij uitstek, de Sangiovese! Ook wel 'Brunello' genaamd in Montalcino. Maximum rendementen en jarenlange rijping zorgen dan weer voor het optimaal tot zijn recht komen van druif en terroir. Over de rijping zijn er veel discussies, een Brunello di Montalcino moet minimum 2 jaar houtrijping en minimum 4 maanden flesrijping krijgen. Echter mag men de wijn pas op de markt brengen 5 jaar na het oogstjaar en zelfs 6 jaar voor een Riserva. Dit betekent dat het ene wijndomein de wijn langer laat rijpen op hout, de ander langer op de fles. Als men de minimum termijnen respecteert vormt dit geen probleem.

    Het befaamde wijnhuis maté is gelegen op 2 hellingen op een hoogte van 300 tot 400 meter boven zeeniveau in Montalcino. Candace en Ferenc Maté verhuisden in 1990 naar Toscane en kochten er een oude Romeinse wijngaard met een oppervlakte van 7 hectare. Hun beroemde buren-wijnmakers Angelo di Gaja en Gianfranco Soldera kenden ook reeds de geheimen van deze topligging en hielpen hen de eerste jaren met de aanplantingen en keuzes van terroirs en cépages. Dit in combinatie met de eigenzinnige, kunstzinnige en perfectionistische karaktertrekjes van de eigenaars resulteerde in een instant succes. Reeds bij hun eerste vintage scoorden ze in de vakpers schitterende reviews en dito punten. Het begin van een succesverhaal.

    De diversiteit van de ondergrond zorgde voor de unieke bodems die de verschillende druiven (Sangiovese, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon) vragen en ook kregen. In de wijngaard en kelder laat men bij Maté ook niets aan het toeval over. Green harvesting (tot 3 keer per jaar) zorgt voor minder rendement, maar volle, complexe druiven. Meerdere malen manuele pluk en selectie brengt enkel de beste druiven op het ideale tijdstip naar de wijnkelder. Daar gaat men manuele pigéage toepassen, dit zorgt dan weer voor nog meer extractie van kleur en tannines.

    Tenslotte rijpen de wijnen minimaal 30 maanden op 500 liter Allier houten vaten, waarna ze hun resterende (maximaal) 30 maanden verder rijpen op de fles. Dit zorgt voor een elegante, complexe en aromatische wijn. Momenteel nog jong maar met ongelooflijk potentieel.
    Lees meer »
  • € 30.95
    Parelend Brut natureChampagne Vollereaux Brut Nature Frankrijk (Champagne)
    Champagne die het feest in huis brengt. Deze parelende klassieker werd gemaakt met 30% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 35% Pinot Meunier.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Naast 3 druiven werden er ook 3 'oudere' jaren geassembleerd, dit resulteert in een nog vollere champagne met een aromatische neus en een kwaliteitsgarantie die over de jaren heen blijft staan.
    Om deze gouden belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 4 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis.
    Deze Brut Réserve is puur, zonder toevoeging van een liqueur. Dit gebrek aan suikers wordt ruimschoots goedgemaakt door de kracht van de assemblage (3 oudere jaargangen) en de extra rijping op fles (4 ipv 3 jaar)!
    Lees meer »
  • € 31.45
    Rood complexDe Stefani Kreda2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen. Kreda betekent klei in het venetiaans dialect.

    De ‘Kreda’-wijngaard in ‘Le Ronche ‘estate heeft een bodem rijk aan klei. Deze bodem zorgt voor een geleidelijke, constante voedende elementen. Dit zorgt voor een natuurlijk evenwicht. De uitverkoren druif voor deze exceptionele wijn is de Refosco. De wijnstokken zijn minimum 30 jaar oud. Het rendement van de stokken wordt bewust laag gehouden om de aanwezige druiven ten volle op te laten bloeien.

    Na het plukken worden de druiven gedroogd. De wijn mag zichzelf opvoeden gedurende 24 maanden op eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 32.95
    Parelend BrutChampagne Vollereaux Rosé Frankrijk (Champagne)
    Deze sprankelende rosé doet steeds meer en meer harten sneller slaan (voor en na degustatie).
    De rose 'à la saignée' werd gemaakt van 100% Pinot Noir-druiven.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Om deze roze belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 3 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis.
    Deze Champagne krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers/liter.
    Lees meer »
  • € 32.98
    Rood complexMorandé House of Morandé2017 | Chili (Maipo Valley)
    De topwijn van dit wijnhuis, gemaakt van 100% organisch geteelde druiven uit de San Bernardowijngaard, het hart van de Maipo-Valley.
    Wordt gekenmerkt door een een warm mediterraans klimaat.De ondergrond bestaat voornamelijk uit stenen en zand.

    In de wijngaard wordt het aantal druiven per plant beperkt gehouden tot 1kg vruchten of 1 fles wijn.
    Met als resultaat geconcentreerde aroma's en smaken. De druiven worden op 3 plaatsen geselecteerd om de puurheid van de druiven te verzekeren.

    De vinificatie is volgens de klassieke Bordeaux-stijl (lange maceraties van 3-5 weken), malolactische omzetting in de beste Franse eiken vaten gedurende 20 maanden. Het sap wordt daarna gefilterd met eiwit tijdens een periode van 2 maanden en botteling zonder filtering.
    Daarna blijven ze rusten op fles tot levering. Dit alles resulteert in een geraffineerde wijn, die wereldwijd geprezen wordt.

    Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en petit verdot leveren deze Chileense Haute Médoc, die werkelijk alles met zijn Franse soortgenoten deelt, behalve hun exuberante prijskaartje! Deze betaalbare klasbak stelt niemand teleur en prijkt in menig topkelder!
    Lees meer »
  • € 32.98
    Rood complexCorte Adami Amarone della Valpolicella DOCG2016 | Italië (Veneto)
    Corte Adami is een familie-domein dat sinds 2004 besloten heeft om uit de cooperatie te stappen en kwalitatieve, regio-reflecterende wijnen te maken. Voornamelijk de regio’s Soave en Valpolicella worden uitdrukkelijk in de spotlights gezet. Daarbij gebruik makende van de typische autochtone druiven die de streek rijk is.

    De wijngaarden voor de rode wijnen liggen in de buurt van Ferrazze op een hoogte van ongeveer 200 meter. De ondergrond is mineraal met klei en kalksteen. De Amarone is het paradepaardje uit de Valpolicella en is gemaakt van 50% Corvinone, 40% Crovina en 10% Rondinella. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de vruchten worden specifiek geslecteerd.

    De appasimento-techniek om Amarone te maken is typisch voor de wijn en streek. De druiven worden langdurig ingedroogd na de late oogst waardoor meer natuurlijke suikers worden behouden in de druiven. Het indrogen gaat door in goed verluchte lokalen, waarna een 2de selectie volgt. Het indrogen voor de persing, de malolactische gisting op eiken vaten met maandelijkse battonage en een lange houtlagering resulteren in deze schitterende wijn. De wijn rijpt na de gisting 24 maanden in eiken vaten van 5Hl.
    Lees meer »
  • € 35.96
    Rood elegantBrisios Oro Tempranillo MAGNUM2017 | Spanje (Ribera del Duero)
    Bodega del Jaro is een wijndomein gelegen in de meest prestigieuze wijnstreek in Spanje, Ribera del Duero. De wijngaarden liggen in het dorpje Pesquera de Duero, het hart van de Ribera-regio. Het wijndomein werd opgericht in 1997 en beslaat 65 hectare wijngaarden.

    De wijn wordt gemaakt met 100% Tinto Fino of ook wel Tempranillo genaamd. De unieke ondergronden met kalk, klei en graniet zorgen voor de ideale omstandigheden om de Tempranillo perfect te laten gedijen.

    Na de manuele oogst rijpt de wijn gedurende 16 maanden verder op Franse eiken vaten (300 liter), nieuw tot 2 jaar oude vaten.

    MAGNUM-formaat (1,5 liter = 2flessen).
    Lees meer »
  • € 37.95
    Parelend Brut natureDe Stefani Prosecco Extra Brut DOCG MAGNUM2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein.

    De Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut Nature is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.

    Het micro-klimaat tussen deze heuvels, met warme dagen en frisse nachten, zorgt voor aromatische wijnen met een minerale, frisse toets. De hoogte van de wijngaarden varieert tussen 200 en 350 meter boven zeeniveau. De ondergrond is mineraal met klei en kalk als voornaamste materie. De wijnstokken werden reeds aangeplant in 1976 waardoor de vruchten maturiteit en complexiteit reflecteren.

    De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat). Het resultaat is een fijn, strakke, parelende wijn met elegantie en complexiteit. Er werden geen suikers toegevoegd wat zorgt voor een loepzuivere Brut Nature.

    MAGNUM-fles = 1500 ml.
    Lees meer »
  • € 38.95
    Renwood Grandpère Reserve
    Lees meer »
  • € 39.95
    Rood complexDe Stefani Solèr MAGNUM2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.

    MAGNUM-formaat (1,5 liter = 2 flessen), tevens beschikbaar in Jeroboam-formaat.
    Lees meer »
  • € 39.95
    Gran Clos Carinena/Garnacha2016 |
    Lees meer »
  • € 48.56
    Rood complexMas del Périé La Pièce2009 | Frankrijk (Cahors)
    Een krachtige wijn met een prachtige donker paarse kleur, gemaakt met 100% Malbec-druif of ook wel Cot genoemd. De Cahors-wijnen worden ook wel 'Black wines' genoemd wegens hun bijna gitzwarte kleur.

    Reeds jaren is men in Cahors in dispuut met Argentinië om het thuisrecht te claimen van de Malbec-druif, tot op heden is er daar nog geen concrete uitspraak over gedaan. In tegendeel men probeert stilaan in dialoog te komen met elkaar waardoor men eerder complementaire produkten gaat presenteren ipv gelijkaardige. Cahors zal meer richting terroir-produkten gaan met karakteristieke smaken en eigen identiteit terwijl Argentinië de Malbec-druif laat ontdekken aan een groter publiek door meer toegankelijke, minder explicite wijnen te maken.

    Deze La Pièce is het paradepaardjes van Fabien Jouves, de druiven zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar en groeien op het hoogste teras. Manuele oogst en opvoeding op lies (dode gistcellen) in nieuwe eiken vaten gedurende 24 maanden.
    Deze wijn is 100% biodynamisch gemaakt en werd niet gefilterd.
    Lees meer »
  • € 56.95
    Parelend BrutChampagne Gratiot Almanach N°1 Brut MAGNUM (1500 cl) Frankrijk (Champagne)
    Rémy Gratiot is de 5de generatie die champagne produceert in de Marne-Vallei. Het Gratiot-champagne-huis werd opgericht in 1868 en heeft als missie om de Pinot Meunier-druif nog verder op de kaart te zetten.

    De wijngaarden bevinden zich grotendeels rond Charly-sur-Marne, uiteraard in de vallée de la Marne.

    De Almanach N° 1 is een blend van 85% Pinot Meunier en 15% Chardonnay. Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht. De champagne rijpt minimum 36 maanden op de lees wat de champagne meer kracht en evenwicht zal geven.
    Deze Brut krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers, maar met behoud van elegantie.
    Magnumfles van 1,5 liter (= 2 flessen).
    Lees meer »
  • € 62.90
    Parelend BrutChampagne Vollereaux Brut Reserve MAGNUM (+ GRATIS geschenkverpakking) Frankrijk (Champagne)
    Champagne die het feest in huis brengt. Deze parelende klassieker werd gemaakt met 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir en 1/3 Pinot Meunier.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Naast 3 druiven werden er ook 3 jaren geassembleerd, dit resulteert in een volle champagne met een aromatische neus en een kwaliteitsgarantie die over de jaren heen blijft staan.
    Om deze gouden belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 3 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis.
    Deze Brut Réserve krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers.

    Met gratis geschenkverpakking!
    Lees meer »
  • € 65.98
    Rood complexCorte Adami Amarone della Valpolicella DOCG MAGNUM2016 | Italië (Veneto)
    Corte Adami is een familie-domein dat sinds 2004 besloten heeft om uit de cooperatie te stappen en kwalitatieve, regio-reflecterende wijnen te maken. Voornamelijk de regio’s Soave en Valpolicella worden uitdrukkelijk in de spotlights gezet. Daarbij gebruik makende van de typische autochtone druiven die de streek rijk is.

    De wijngaarden voor de rode wijnen liggen in de buurt van Ferrazze op een hoogte van ongeveer 200 meter. De ondergrond is mineraal met klei en kalksteen. De Amarone is het paradepaardje uit de Valpolicella en is gemaakt van 50% Corvinone, 40% Crovina en 10% Rondinella. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de vruchten worden specifiek geslecteerd.

    De appasimento-techniek om Amarone te maken is typisch voor de wijn en streek. De druiven worden langdurig ingedroogd na de late oogst waardoor meer natuurlijke suikers worden behouden in de druiven. Het indrogen gaat door in goed verluchte lokalen, waarna een 2de selectie volgt. Het indrogen voor de persing, de malolactische gisting op eiken vaten met maandelijkse battonage en een lange houtlagering resulteren in deze schitterende wijn. De wijn rijpt na de gisting 24 maanden in eiken vaten van 5Hl.

    Deze magnum (1,5 liter = 2 flessen) heeft een iets langer bewaarpotentieel dan een gewone fles (+1-2 jaar).
    Lees meer »
  • € 86.95
    Rood complexDe Stefani Solèr JEROBOAM (met gratis houten geschenkverpakking)2015 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.

    Jeroboam-formaat (3 liter = 4 flessen) met GRATIS houten verpakking, tevens beschikbaar in 75cl- en Magnum-formaat.
    Lees meer »