Zoek een wijn

256 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


256 zoekresultaten
  • € 10.25
    Rood complexCoquelicot AOP Limoux2019 | Frankrijk (Limoux)
    Deze Zuiderse blend van Merlot, Syrah, Malbec en Cabernet Franc komt van wijnstokken met een minimum leeftijd van 20 jaar.
    De wijngaarden zijn gelegen in Limoux en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan specifieke ondergronden doet het beste in iedere druif naar boven komen. Klei en kalksteen met oceanische invloeden voor de Merlot en Cabernet Franc. De fijnere klei-structuur in het Noord-Oosten met mediterraanse invloeden doet de Syrah en andere Malbecs floreren als nooit tevoren. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven.

    Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven om deze blend te maken.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. Na het maken van de blend rijpt de wijn nog 8-9 maanden verder op eiken vaten.

    Coquelicot is het Frans voor klaproos. Deze wilde bloem is veelvuldig aanwezig in en rond de wijngaarden. De bloem is tevens een indicator voor de kwaliteit en gezondheid van de bodem. De klaproos groeit enkel in bodems vrij van vervuiling. Het is het resultaat van het dagdagelijkse streven naar biodiversiteit en tevens een bewijs van de doeltreffendheid van het "Protect the Planet" Charter.
    Lees meer »
  • € 10.25
    Wit elegantVery Limoux Chardonnay2022 | Frankrijk (Limoux)
    Cave Anne de Joyeuse is gesitueerd in AOPC Limoux meer bepaald in de vallei van de Aude sinds 1929. De cave hanteert een streng kwaliteitsysteem (duurzame economie en biodiversiteit) die ze zelf in het leven hebben geroepen, Protect Planet.

    Dit is een alternatief voor sustainable wine growing maar een stuk strenger. Het systeem werd goedgekeurd en gecertificeerd door Veritas..
    Alle leden van de coöperative dienen erg strikte regels te volgen en worden bijgestaan door hoog technologische middelen (inclusief thermische satelliet meting van de rijpheid van de verschillende percelen). Het wijndomein heeft een erg gedetailleerd milieuplan, een eigen waterzuiveringsinstallatie, zonnepanelen, … De enorme focus op milieuvriendelijke productie heeft zich vertaald in de aanwezigheid van een unieke flora (vb. 80 verschillende inheemse orchideeën groeien wild op het domein).

    De Very Limoux is een 100% AOP Limoux-wijn gemaakt van uitsluitend Chardonnay-druiven. De wijnstokken zijn gelegen in de vallei en op de heuvels. De kalkstenen ondergrond voorziet de wijn van elegantie met daarnaast een hoeveelheid complexiteit. De gisting gaat door in Franse eiken vaten van 220 liter. De lees worden elke dag geroerd om nog meer complexiteit in de wijn te bekomen. Na de gisting rijpt de wijn in deze vaten verder gedurende 9 maanden.
    Lees meer »
  • € 10.45
    Parelend BrutMas Kalida Cava Brut Reserva Spanje (Catalunië)
    In tegenstelling tot de zee van goedkope cava die alom tegenwoordig is, heeft deze cava karakter, eigenheid en body. Hij is gemaakt van de klassieke cava-druivenrassen Xarello, Parellada en Macabeo, welke zorgvuldig geselecteerd worden. Dit geeft deze mousserende wijn een mooie en echt volle structuur. Bovendien is dit product van het type reserva, wat betekent dat hij 18 maanden heeft gerijpt op zijn droesem, wat duidelijk in de geur en smaak naar bovenkomt. Deze mousserende wijn heeft een tweede gisting op fles gehad en wordt dus vervaardigd volgens de méthode traditionelle. Tel deze twee aspecten bij elkaar en voeg daarbij een erg getalenteerde wijnmaakster en je bekomt een schuimwijn met een bijzondere eigenheid.
    Lees meer »
  • € 10.45
    Parelend BrutDS Blanc de Blancs Brut Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee.
    3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein.

    De DS Blanc de Blancs Brut is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Het is een blend van Glera (of Prosecco-druif), Chardonnay en Pinot Blanc. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.

    Het micro-klimaat tussen deze heuvels, met warme dagen en frisse nachten, zorgt voor aromatische wijnen met een minerale, frisse toets. De hoogte van de wijngaarden varieert tussen 200 en 350 meter boven zeeniveau. De ondergrond is mineraal met klei en kalk als voornaamste materie.

    De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat).
    Suikergehalte op ongeveer 8g (= Brut).
    Lees meer »
  • € 10.45
    Rood elegantVocàbolo Rosso Merlot/Sangiovese2018 | Italië (Marché)
    Cantine Provima is het oudste wijndomein in de regio van Vallesina (Marche). De Cantine bestaat uit familie-domeinen die van generatie op generatie in de Matelica-regio hun wijngaarden verbouwen. Het wijndomein beslaat 100 hectare wijngaarden en heeft 180 wijnboeren die elke dag het beste van zichzelf geven.

    De wijngaarden voor deze wijn liggen in Matelica op 350 meter hoogte. Ondergrond van klei doorspekt met kalksteen. De druiven voor deze Vocàbolo Rosso komen elk jaar van dezelfde wijngaarden waar ze manueel worden geplukt. Men gebruikt een blend van 40% Merlot, 40% Petit Verdot en 20% Sangiovese. Het rendement wordt laag gehouden zodat men meer karakter uit de druiven kan halen.

    De Merlot en Petit verdot rijpen gedurende 12 maanden op eiken vaten. De Sangiovese rijpt dan weer op inox vaten om de kruidigheid en het subtiele fruit te behouden. Na de botteling genieten de wijnen nog minimum 6 maanden flessenrust in de kelder.
    Lees meer »
  • € 10.45
    Rood elegantPaxton Queen of the Hive2021 | Australië (McLaren Valle)
    Paxton is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door David Paxton. David is een zeer getalenteerde druiventeler en wijnmaker en een nuchtere Aussie. Hij is tevens als wijngaardconsultant verbonden aan diverse wijnbedrijven in premium regio’s in Australië voor de topwijnen van o.a. Penfolds en Wolf Blass.

    In 2003 bezocht David een conferentie over biodynamische technieken en was meteen verkocht. In 2004 begon hij al zijn eigen wijngaarden om te zetten naar eerst biologisch en daarna biodynamisch, in 2011 is hij gecertificeerd door de National Association for Sustainable Agriculture Australia (NASAA).

    In totaal heeft Paxton 80 hectare wijngaard, verdeeld over 6 percelen, die allen biodynamisch gecertificeerd zijn. Hiermee is Paxton een van de
    grootste biodynamische wijnproducenten van Australië. Alle percelen liggen maximaal 10 km van de zee, de bodems zijn divers. Zoon Ben Paxton is ook nauw betrokken en Chris Chapman is wijngaardmanager en verantwoordelijk voor de intensieve biodynamische werkwijze. Dwayne Cunningham en Kate Goodman (executive consultant) zijn verantwoordelijk voor het maken van de wijnen.

    Blend van Shiraz, Tempranillo en Grenache. De wijn rijpt gedurende 6 maanden op kleine eiken Franse vaten.
    Lees meer »
  • € 10.78
    Wit frisBlanc des Mers Picpoul de Pinet2022 | Frankrijk
    Picpoul is één van de weinige druivensoorten waarbij de appellatie dezelfde naam heeft als de druif.

    De wijngaarden voor deze Picpoul de Pinet kijken uit op de zee en het bassin van Thau (binnenmeer gekend om zijn oesters). In de wijngaarden beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, …
    Het wijndomein Bruno Andreu gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen.

    De Picpoul-druiven worden 's nachts en manueel geplukt (om de frisheid nog meer te verzekeren). Daarna volgt een lichte persing waarna de fermentatie start op lage temperatuur. Een lange fermentatie zorgt voor meer complexiteit in de wijn.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Wit complexMorandé Reserva Chardonnay2019 | Chili (Casablanca Valley)
    Net als de Pionero-range komt ook de Reserva-range voort uit de eerste aanplantingen van wijngaarden in Casablanca Valley. Door zijn koel en mistig klimaat niet meteen het meest ideale scenario om wijn te verbouwen. Zonnestralen en de invloed van de oceaan zorgen er echter voor dat wijnstokken hier graag gedijen.

    De druiven die gebruikt worden voor de reserva-range worden nog nadrukkelijker behandeld. Het begint reeds in de wijngaard waar de druiven manueel worden geplukt, na een zachte en trage schilweking fermenteert een deel van de wijn 'sur lie' (lies zijn dode gistcellen) in eiken houten vaten gedurende 8 maanden, daardoor verkrijgt de wijn nog meer aroma's en complexiteit.

    Het fruit voor de Reserva Chardonnay komt van de El Ensueño wijngaard in Casablanca Valley. De gronden van klei en zand in combinatie met het koele zeeklimaat dat door de vallei blaast, vormen het ideale terrein voor de Chardonnay-druif.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Wit complexMorandé Reserva Gewurztraminer2018 | Chili (Casablanca Valley)
    Net als de Pionero-range komt ook de Reserva-range voort uit de eerste aanplantingen van wijngaarden in Casablanca Valley.
    Door zijn koel en mistig klimaat niet meteen het meest ideale scenario om wijn te verbouwen. Zonnestralen en de invloed van de oceaan zorgen er echter voor dat wijnstokken hier graag gedijen.

    Het fruit voor de Reserva Gewürztraminer komt van de El Ensueño wijngaard, gelocaliseerd in de koele westelijke sector van Casablanca Valley. De gronden van klei en zand in combinatie met het koele zeeklimaat dat door de vallei blaast, vormen het ideale terrein om een kwalitatieve aromatische druif met veel frisheid te verbouwen. De druiven worden manueel geplukt en tijdens de vinificatie worden geen houten vaten gebruikt. Men laat de fermentatie doorgaan in inox-tanks en er wordt vrij snel gebottled, dit om de fruitigheid en frisheid te behouden.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Rood complexMorandé Estate Reserva Carmenere2018 | Chili (Maipo Valley)
    Carmenère, het vlaggenschip van Chili, heeft veel verschillende karakters. Elegantie en een fijne afdronk typeren deze wijn.

    De Santa Laura wijngaard is gelocaliseerd in de Maipo Valley, gekend voor zijn uitstekende rode wijnen. Dit is de zone met de beste weersomstanigheden om druiven van exceptionele kwaliteit te verbouwen. Koude winters (4-14°C) gaan gepaard met relatief warme zomers (12-29°C). 's Avonds waait de wind van de Maipo-rivier naar de wijngaarden, dit zorgt voor een koelere invloed wat goed is voor de gezondheid van de wijngaard.

    De irrigatie gebeurd met water van de Maipo-rivier dit brengt een grote hoeveelheid zand met zich mee die dan weer op zijn beurt zorgt voor de specificiteit van het terroir.

    De druiven worden manueel geplukt. Na de maceratie en fermentatie wordt de wijn opgeslagen in eiken houten vaten gedurende een periode van 8 maanden.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Rood fijnDS Terre Nobili Rosso2021 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee.

    Het klimaat is zonnig en terzelfdertijd ook koel. De ondergrond van klei en de nabijheid van Alpen en Adriatische zee zorgen voor ideale omstandigheden om elegante wijnen te vervaardigen.

    De druiven worden manueel geplukt. De blend weerspiegelt de regio 50% Cabernet, 40% Merlot en 10% Raboso. Alessandro gebruikt wilde gisten voor de fermentatie. Nadien rijpt de wijn gedurende 15 maanden op houten vaten (nieuwe eik). Het resultaat is een elegante, complexe wijn.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Wit volTres Pilares Barrica Verdejo2019 | Spanje (Rueda)
    Bodega Tres Pilares is opgericht in 2013 en daarmee is een diep gekoesterde wens in vervulling gegaan door de 3 broers Juan Antonio, Esaquio en Jaime Fernandez. De familie kent een diep gewortelde traditie van 50 jaar in de wijnproductie. Zij cultiveren met heel veel passie en toewijding 70ha aan wijngaarden aangeplant met de traditionele druif Verdejo. Vorrnamelijk in de regio bij uitstek voor de verdejo-druif namelijk Rueda.

    De Barrica is gemaakt met 100% Verdejo-druiven. Eén van de beste witte druivenrassen in Spanje. De naam 'Verdejo' is afgeleid van de groene
    schil die kenmerkend is voor deze druif. De broers gebruiken hun beste druiven van de mooiste percelen om deze wijn te maken.

    De wijn fermenteert gedurende 6 maanden op Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Rood complexProemio Reserve Malbec2019 | Argentinië (Mendoza)
    Proemio betekent Proloog in oud middeleeuws Spaans en staat voor kick-off of eerste pagina. In 2001 richtte Marcelo Bocardo, wijnmaker van de derde generatie en afstammeling van een traditionele Italiaanse immigrantenfamilie, Proemio op. Dit met het doel om wijnen van hoge kwaliteit te produceren die de passie van zijn voorouders reflecteren en een erfenis voor de komende generaties kunnen zijn.

    Marcelo kan men omschrijven als een 'new wave'-wijnmaker, vermijden van intensief gebruik en overmatige extractie van hout, staan dan ook niet in zijn woordenboek. Concentreren op de expressie van het terroir is dan weer een topprioriteit.

    De wijnen van proemio zijn duurzaam en sinds 2017 zijn ze tevens BIO gecertificeerd. De wijngaarden zijn gelegen in Russel-Maipú in de provincie Mendoza op +/- 800 meter hoogte. De ondergrond is kalkrijk en alluviaal.

    Deze wijn bestaat uit 100% Malbec en rijpt gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten. De wijn wordt niet gefilterd, dit voor het behoud van nog meer aroma's, waardoor er zich depot kan vormen. Decanteren kan een aanrader zijn.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Wit elegantColle Corviano Pecorino2020 | Italië (Abruzzo)
    Colle Corviano-wijnen worden gemaakt door de familie Di Tonno en zijn ontstaan vanuit de liefde voor wijn, maar ook voor de Abruzzo streek. De familie Di Tonno hanteert de meest moderne vinificatiemethoden om wijnen te maken zonder afbreuk te doen aan de traditie en met duurzaamheid steeds in het achterhoofd. De ongelooflijke verscheidenheid van het klimaat, de grondsamenstelling en de ligging, laat de productie toe van veelzijdige druiven, met onder meer de Pecorino, Trebbiano d’Abruzzo en de Montepulciano.

    De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis in Abruzzo-regio. Omgeven door de Adriatische zee, bergen en nationale parken/bossen. Slechts 2 uur verwijderd van Rome zitten we in het hart van Italië. De ondergrond is divers gaande van kalksteen,klei, zand, ...

    Er worden vooral inheemse rassen verbouwd, zoals Trebbiano en Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De druiven worden per plot geselecteerd en apart gevinifieerd. De wijnstokken werden in 1973 aangeplant en de totale oppervlakte van Colle Corviano is 15 ha.

    De kelder is ongelooflijk ‘state of the art’: zo zijn er peristaltische pompen, wordt er gebruikt gemaakt van micro-bullage (rode wijn), is er een filtersysteem dat niet met carbon maar met grind werkt en is er per cuve de mogelijkheid om geheel automatisch pigéage toe te passen.

    Deze 100% Pecorino-wijn komt van wijngaarden +/- 300 meter boven zeeniveau. Na de manuele pluk worden de druiven geselecteerd om zacht te persen en te fermenteren. Geen houtlagering om de kenmerken van de druif niet te verdoezelen.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Rosé frisElixir Syrah rosé2023 | Frankrijk (Languedoc-Roussillon)
    Wijndomein Bruno Andreu is gelegen in het hart van de Languedoc (Pézenas aan de voet van de Cévennes) . Het domein gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen. Bernard Jany en Bruno Andreu trachten natuurlijke wijnen met een moderne toets te brengen. Het familiedomein is reeds sinds 1792 in handen van de familie Jany. Sinds 1981 hebben Bernard en Marie-Josèphe Jany besloten het wijngoed over te nemen. Een nieuwe wind waaide doorheen de wijngaarden. Technieken en methodes werden aangepast en zorgden ervoor dat ze snel tot het meest vooruitstrevende domein van de regio werden beschouwd.

    De wijngaarden situeren zich tussen de Mediterraanse zee en de bergen met een unieke terroir als resultaat. In de wijngaarden beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, … De druivenstokken staan met hun voeten in een ondergrond doorspekt met keien maar ook deels agrilo-calcaire.

    Deze Elixir is een godendrank an sich, gemaakt van vooral Syrah-druiven (90%) aangevuld met Grenache (10%), puur op fruit en elegantie. Deze wijn komt uitsluitend van de eerste persing.

    Lees meer »
  • € 11.35
    Rood volTemperamento Bobal2019 | Spanje (Utiel-Requena)
    Volle, fruitige wijn met 100% Bobal-druiven. De wijngaarden zijn gelegen in Utiel-Requena en ondervinden de invloed van de Middellandse zee. De overvloedige zonne-uren (mediterraans klimaat) in combinatie met het zeeklimaat zorgen voor een zuiderse wijn met de nodige frisheid.

    De wijngaarden liggen tevens op +/- 900 meter hoogte en hebben een ondergrond van rode klei met sedimentair gesteente. De wijnstokken zijn minimum 60 jaar oud met vrij lage rendementen.

    De oogst verloopt manueel in kleine kisten en voert men uit in oktober (vrij laat). De fermentatie gaat door in 100% nieuwe eiken houten vaten en rijpt daarna 6 tot 8 maanden verder op dezelfde Franse eik.

    Lees meer »
  • € 11.35
    Rood elegantWee Angus Merlot2022 | Australië (Central Victoria)
    Hamish MacGowan heeft een wereldwijde ervaring als het op wijnen aankomt. In 2003 keerde hij terug naar Australië om zijn eigen wijnbedrijf op te richten.

    De wijnen van Hamish zijn robuuste doch sappige wijnen gemaakt om te drinken an sich of bij een stuk vlees. Het etiket is dan ook niet voor niets gekozen. Hamish werkt voornamelijk met Cabernet en Merlot als druiven en tracht de Europese toets in zijn wijnen te verwerken. Niet ‘Too Bald’ in fruit en hout, maar eerder kruidig en sappig.

    De Wee Angus is het kleine sappige broertje van de Angus en Black Angus, 100% Merlot, 8 maanden houtlagering.
    Lees meer »
  • € 11.45
    Wit zoetMorandé Late Harvest Sauvignon Blanc2020 | Chili (Casablanca Valley)
    Het is slechts in bepaalde jaren dat men deze bijzondere, zoete wijn kan maken. De trossen worden geselecteerd van de wijngaard El Ensueño, gelegen in de Casablanca Valley. De sauvignon blanc (100%) wordt pas in de nazomer manueel geoogst, wanneer de indian summer intens gewaaid en gewoed heeft. Deze klimatologische invloeden zorgen dat een deel van de druiven edele rotting (botrytis) vertonen, dit in combinatie met laattijdig oogsten geven de wijn zijn specifieke smaak. Een tweede, uitvoerige selectie wordt doorgevoerd op het wijndomein.
    Naderhand rijpt de wijn gedurende minimum één jaar op Franse eik.

    Waarom 100% Sauvignon Blanc? De frisse, vegetale tinten van de Sauvignon Blanc-druif zorgen voor een leuk en frivool evenwicht met de zoete, rijpe toetsen bekomen door het laattijdig oogsten van de overrijpe, deels rottende (botrytis) druiven (105g suiker/liter). Dit evenwicht tussen zoet en zuur vermijdt plakkerige monden in de afdronk.

    Ook handig is het 'zakformaat' van 375ml, die de mogelijkheid biedt om bij een voor- of tussengerecht (à la foie gras, ...), dessert (met fruit of chocolade, karamel, ..) eens een specialeke uit de schuif te halen.
    Lees meer »
  • € 11.48
    Wit complexMichele Biancardi L'Insolito2019 | Italië (Puglia)
    De Insolito van Michele Biancardi is gemaakt van 100% Minutolo. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen op 10 km van de Adriatische kust en dichtbij de Gargano. Gargano is een subregio van de Foggia-provincie en bestaat uit een bergmassief met pieken tot 1 065m.
    De wijngaarden bestaan uit een kalkrijke bodem, waardoor de ondergrond een frisse minerale toets heeft.

    De druiven worden met de hand geoogst. Na de oogst brengt men de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C.
    Om de frisse minerale toets te behouden gaat men geen hout gebruiken tijdens de vinificatie.
    Lees meer »
  • € 11.48
    OlijfolieMontechiaro Olijfolie Extra Vierge Italië (Toscana)
    Alessandro Griccioli maakt naast schitterende Toscaanse witte en rode wijnen ook olijfolie.

    De blend van deze olijfolie is voornamelijk Coreggiolo aangevuld Leccino, Felciaio en Moraiolo. De olijven worden volledig manueel geplukt. Na de oogst gaan de olijven direct naar de pers (binnen 2u na de oogst worden de olijven reeds geperst. Na de koude persing gaat de vloeistof in
    een centrifuge waar het water gescheiden wordt van de olie. Daarna bewaart men de olie verder in inox-tanks.

    Info, extra vièrge is voor producten die niet geraffineerd zijn. De olie is dan koudgeperst wat betekent dat de olijven alleen gemalen, geperst en gefilterd zijn en niet verhit. Daardoor is de smaak uitgesproken en is de olie gezonder dan de verhitte varianten.


    Lees meer »