Zoek een wijn

256 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


256 zoekresultaten
  • € 12.98
    Parelend BrutGouguenheim Malbec Sparkling Argentinië (Uco-Valley)
    70 kilometer van Mendoza, aan de voet van het Andes gebergte ligt het Gouguenheim wijndomein. De wijngaarden liggen 1 100 meter boven zeeniveau in een droog en zonnig woestijnklimaat. 320 dagen blootstelling aan de zon geven nog meer rijpe toetsen aan de vruchten.

    Alluviale en zandrijke ondergrond met irrigatie van smeltwater uit het Andes gebergte. Al deze uitzonderlijke condities zorgen voor perfect rijpende druiven.

    Deze mousserende wijn wordt vervaardigd van 100% Malbec-druiven (Argentijnse autochtone druif) die groeien in zeer extreme
    omstandigheden (zon en hoogte) waardoor de wijn vol en toch elegant is. De wijngaarden zijn gelegen in Uco Valley. De extreme temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor volle wijnen met aanwezige zuren, die echter mooi versmolten zijn waardoor een evenwichtige, elegante wijn bekomen wordt. Na een schilweking van 72 uur gaat de alcoholische gisting door op inox-tanks.
    Lees meer »
  • € 12.98
    Rood elegantLa Lupinella Chianti DOCG2021 | Italië (Toscana)
    La Lupinella is een familiaal domein, gekocht door Vittoriano Bitossi. Erfgenaam van Guido Bitossi's Ceramics.
    Het wijndomein Lupinella was in die tijd een mooie natuurlijke mix van wijngaarden, olijfbomen, bossen en akkers.

    Sinds de aankoop van het wijndomein was het de bedoeling van Vittoriano om de kwaliteit van het land en de kwaliteit van de wijngaarden terug te herwinnen zoals de Etrusken reeds hadden erkend in deze glooiende regio. De heuvels van Montespertoli zijn bekend voor wijngaarden en olijfbomen sinds de prehistorie.

    In het begin was het vooral eigen verbruik samen met de typische landbouwactiviteiten.
    Het is pas sinds de jaren '90 dat de Bitossi familie start met het hernieuwen van de wijngaarden en kelder dit met het doel om hun wijnen te commercialiseren. Plot per plot werd de droom gerealiseerd en werden de meest ideale druiven gekoppeld aan de beste setting.

    Met respect voor de natuur, de omgeving en authentieke druivenrassen werd de Lupinella-story geschreven.
    De wijngaarden doorspekt met klei-ondergrond waren een ideale basis om tevens biologische wijnen te vervaardigen.

    De Chianti DOCG is een paradepaardje voor de familie. Het is een combinatie van 3 unieke rijpingsprocessen, namelijk beton, eiken vaten en grote houten foudres. Het is een 100% Sangiovese, manueel geplukt in de wijngaarden van Montespertoli.
    Na 2 weken maceratie in betonnen tanks, rijpt de wijn gedurende 10 maanden verder. Te beginnen met een derde in beton. Nog een derde gaat in eiken vaten van 600 liter en het laatste derde rijpt gedurende 10 maanden in grote houten vaten van 30 hectoliter. Na botteling krijgt de wijn nog minimum 6 maanden flessenrust in de kelder.
    Lees meer »
  • € 13.48
    Rood complexCorte Adami Valpolicella Superiore2019 | Italië (Veneto)
    Een Valpolicella van het type Superiore en blend gemaakt met de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden situeren zich in San Martino Buon Albergo (in het dorp Ferrazze) en de druivelaars zijn 40 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.

    Specifiek aan deze uitzonderlijke wijn is de Corvina oogst, de druiven worden manueel en in kleine manden geoogst. Daarna worden ze eerst gedurende een korte periode ingedroogd in goed verluchte lokalen. Resultaat is een meer geconcentreerde druif waar de suikers de bovenhand nemen op het water.
    De Corvinone en Rondinella worden dan weer direct na de oogst in oktober geperst. De most blijft gedurende een tiental dagen macereren en roert men dagelijks om. De alcoholische fermentatie met schilcontact gebeurt gedurende 20 dagen onder gecontroleerde temperatuur (22-24°C). Dit schilcontact bevordert de extractie van de tannines. Daarop volgt de malolactische gisting en één jaar houtlagering op grote houten vaten om de wijn extra body en structuur te geven.
    Lees meer »
  • € 13.48
    Wit complexLa butinière Chardonnay AOP Limoux2022 | Frankrijk (Limoux)
    Deze Zuiderse mono-cépage van Chardonnay komt van wijnstokken met een minimum leeftijd van 20 jaar. De wijngaarden zijn gelegen op heuvelruggen in Limoux en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan specifieke ondergronden doet het beste in de druif naar boven komen. Klei en kalksteen met oceanische invloeden geven elegantie aan de wijnstokken. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven. De afkoelende invloed van de Pyreneeën in het Zuiden brengt een verkwikkende en frisse toets aan de druiven.

    Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. De alcoholische en malolactische gisting gaat door in Franse eiken vaten (Tronçais en Allier). Om het ideale evenwicht te bekomen rijpt de wijn gedurende 8-9 maanden verder in dezelfde vaten.
    Lees meer »
  • € 13.48
    Rood complexLa Butinière Merlot/Cabernet Sauvignon AOC Limoux2020 | Frankrijk (Limoux)
    Deze Zuiderse blend van vooral Merlot en Cabernet Sauvignon, aangevuld met syrah en malbec, komt van wijnstokken met een minimum leeftijd van 20 jaar. De wijngaarden zijn gelegen in Limoux en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan specifieke ondergronden doet het beste in iedere druif naar boven komen. Klei en kalksteen met oceanische invloeden voor de Merlot en Cabernet Sauvignon. De fijnere klei-structuur in het Noord-Oosten met mediterraanse invloeden doet de Syrah en andere Malbecs dan weer floreren als nooit tevoren. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven.

    Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven om deze blend te maken.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. Na het maken van de blend rijpt de wijn nog 9-10 maanden verder op Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 13.48
    Parelend BrutLouis de Grenelle Si Irrésistible Rosé Brut Frankrijk (Loire)
    Caves Louis de Grenelle is gelegen in de Loire-vallei meer bepaald in Saumur.

    Het wijndomein bestaat reeds sinds 1859 en is één van de weinige grote wijndomeinen die nog steeds onafhankelijk zijn.
    De kelders onder het domein en onder de stad Saumur zijn doorspekt met tuffeau (= witte kalksteen) en krijt, ze geven een inkijk in het roemrijke verleden van het wijndomein. De kelders zijn een voormalige tuffeau kalksteengroeve waar tegenwoordig meer dan 3 miljoen flessen mousserende wijn rijpen.

    De laatste jaren investeert men fors in nieuwe technieken en infrastructuur, echter alles in het teken van kwaliteit, niet kwantiteit.

    De autochtone druiven zoals Groleau en Chenin Blanc zijn alomtegenwoordig aangevuld met Chardonnay voor de witte wijnen en Cabernet Franc voor de rode of rosé wijnen.

    De Si Irrésistible is een mono-cépage van Groleau, die gedurende minimum 12 maanden sur lattes heeft gerijpt (méthode traditionelle).
    Het suikergehalte van +/-8g (Brut) zorgt voor het benadrukken van het fruit.
    Lees meer »
  • € 13.69
    Wit frisCircumstance Sauvignon Blanc2020 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor biodynamische wijnen die het karakter van de druif en terroir nog beter weerspiegelen.

    Alle stappen in het proces worden met de nodige omzichtigheid aangepakt, de druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst, de wijnmaker maakt ook hier de keuze voor een natuurlijke, wilde vergisting. Na een delicate, trage vergisting rijpt de wijn verder 'sur lie' (Lies = dode gistcellen), hierdoor worden er aroma's en complexiteit toegevoegd aan de wijnen.

    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze wijn zo uniek maakt. De Sauvignon Blanc-wijnstokken staan op Schaapenberg Hill. Uitkijkend over het zuidwesten zijn dit wijngaarden die geregeld een frisse zeewind (slechts 5 km van de oceaan gelegen) door de ranken voelen gaan. Dit zorgt voor de ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    De ondergrond van zandsteen in combinatie met middelgrote stenen helpt met drainage van de bodem, maar tegelijkertijd zorgt deze grond ook voor behoud van condens. Rendement in de wijngaard ongeveer 5 ton/ha.
    Lees meer »
  • € 13.75
    Rood fijnDe Stefani Cabernet Sauvignon2019 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Deze wijn wordt gemaakt met 100% Cabernet Sauvignon-druiven gelegen in de Piave-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei zorgt dat de Cabernet-druif hier graag gedijt. Na de fermentatie in inox-vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 8-12 maanden. Hierdoor komt de elegante complexiteit naar boven.
    Lees meer »
  • € 13.79
    Wit complexPanache Blanc2017 | Frankrijk (Bergerac)
    Château Les Donats strekt zich uit over 20 hectare langsheen de flanken van de Dordogne vallei.

    Dit familiale wijndomein met Belgische roots verbouwt wijnen op enkele van de mooiste terroirs die de heuvels rondom Bergerac sieren. Het wijndomein maakt er een punt van om dankzij een uitgebreide studie van de verschillende terroirs, de ideale combinatie te zoeken tussen de geschikte druivensoort, de teeltwijze, de expositie en de bodemsoort. De duurzame (bijna biologische) wijnbouw voor enerzijds karaktervolle maar anderzijds ook toegankelijke wijnen.

    De Panache wit is een blend van 50% Sauvignon Gris, 20% Sémillon, 20% Sauvignon Blanc en 10% Muscadelle.
    De druiven zijn afkomstig van percelen die gelegen zijn op klei- en leembodems rijk aan witte kalksteen.
    Na de manuele oogst worden de druiven op ambachtelijke wijze gevinifieerd op cementen kruiken.
    Olivier gebruikt natuurlijke gisten voor de fermentatie.

    Nadien volgt nog een opvoeding van 14 maanden op gedeeltelijk betonnen en eikenhouten vaten.
    Let op de Panache wordt ongefilterd gebotteld.
    Lees meer »
  • € 13.85
    Wit elegantBruno Andreu Pure Gewürztraminer2021 | Frankrijk (Languedoc-Roussillon)
    Het wijndomein Bruno Andreu is gelegen in het hart van de Languedoc (Pézenas aan de voet van de Cévennes). Het domein gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen.

    De wijngaarden situeren zich tussen de Mediterraanse zee en de bergen met een unieke terroir als resultaat. In de wijngaarden beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, …

    De wijngaarden hebben een kalkrijke ondergrond doorspekt met grote platte stenen. Vrij jonge wijnstokken van ongeveer 10 jaar oud. Het plukken gaat door ’s nachts en zo veel als mogelijk gaat men de koude bewaren, dit om het frisse karakter te behouden.

    Deze Pure bestaat uit 100% Gewürztraminer, een niet alledaagse druif in het Zuiden van Frankrijk. Gemaakt op inox-vaten, geen houten opvoeding, om de frisheid te bewaren.

    Lees meer »
  • € 13.90
    Wit complexCannonball Chardonnay2021 | Californië (Sonoma County)
    Amerikaanse chardonnays kunnen soms uitgesproken zijn met veel hout en aromatische expressie. Bij Cannonball pakken ze het anders aan en zoeken ze het juist in de finesse. Yoav combineert de typische volheid van Amerikaanse chardonnay met elegantie en frisheid.

    Deze Californische Chardonnay komt van wijngaarden uit Coastal Californië, Sonoma County, Medoccino, … Na de gisting, die verloopt deels op eiken vaten en deels op inox, rijpt een deel (70%) van de wijn verder op Franse eik, de rest op inox.

    Lees meer »
  • € 13.90
    Wit elegantMastinell Eliane Chardonnay2022 | Spanje (Catalunië)
    Mastinell is een familiaal BIOLOGISCH domein gelegen in het hart van 'Cava-land' met name Sant Sadurni d’Anoia. De eigenares, Olivia Valderrama, draagt traditie en ambacht hoog in het vaandel. Dit resulteert in een topkwaliteit die reeds meerdere kenners ontdekt hebben.

    Niet in het minst prinses Cristina, zus van de huidige koning Felipe van Spanje. Zij heeft voor haar huwelijk een blinde degustatie georganiseerd waaruit de Cava Mastinell Brut Reserva afgetekend als winnaar uit de bus kwam en dus het huwelijk mocht beleveren. In 2008 mocht Mastinell tevens als officiële leverancier van het Spaans Olympisch team aantreden.

    De exceptionele kwaliteit komt niet uit de lucht vallen. Het begint reeds bij de manuele selectie in de wijngaard, waarna de druiven zacht geperst worden en men enkel de eerste persing (cuvée) gebruikt.

    Voor deze witte wijn maakt men enkel gebruik van de Chardonnay-druif afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar! De wijn rijpt gedurende 6 maaanden op de lies. Deze wijn is tevens Vegan Friendly.
    Lees meer »
  • € 13.95
    Rood complexDomaine du Grand Mayne Réserve Merlot/Cabernet2019 | Frankrijk (Côtes de Duras)
    Domaine du Grand Mayne is gelegen in de regio Côtes de Duras nabij Villeneuve-de-Duras. Deze stad ligt slechts op 80km van Bordeaux.

    De regio is gekend voor zijn typische ondergrond en ideale klimatologische omstandigheden. De ondergrond bestaart voor 80% uit klei en zand en voor 20% uit kalksteen. Het klimaat wordt dan weer bepaald door de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de invloed van de rivieren de Lot en de Garonne. Er heerst een microklimaat in deze regio en ook de regenval ligt onder het regionale gemiddelde.

    Het domein werd opgericht in 1985 en bestaat uit 34 hectare wijngaarden. De wijnranken zijn vooral Bordelese cepages, zoals Merlot, Cabernet, Sauvignon Blanc, Semillon, ...

    De Réserve bestaat uit 65% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. De druiven voor deze wijn komen van de top van de omliggende heuvels. Na de manuele, selectieve pluk tijdens de nacht worden de druiven geperst en rijpen ze gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten (1/4de zijn nieuwe vaten).
    Lees meer »
  • € 13.98
    Wit complexDe Stefani Vènis Sauvignon Blanc2022 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Vènis verwijst naar Venetië. Deze wijn wordt gemaakt met 100% Sauvignon Blanc-druiven gelegen aan de Piave-rivier (Le Ronche-estate). Alluviale ondergrond rijk aan klei zorgt dat de druiven aparte karakteristieken ontwikkelen. Na de fermentatie rijpt de Sauvignon Blanc enkele maanden op zijn fijne lees waardoor de elegante complexiteit naar bovenkomt en het zalvende in de mond versterkt wordt.
    Lees meer »
  • € 13.98
    Parelend Extra BrutMastinell Cava Chapo Extra Brut Reserva Chardonnay2015 | Spanje (Catalunië)
    Mastinell is een familiaal BIOLOGISCH domein gelegen in het hart van 'Cava-land' met name Sant Sadurni d’Anoia. De eigenares, Olivia Valderrama, draagt traditie en ambacht hoog in het vaandel. Dit resulteert in een topkwaliteit die reeds meerdere kenners ontdekt hebben.

    Niet in het minst prinses Cristina, zus van de huidige koning Felipe van Spanje. Zij heeft voor haar huwelijk een blinde degustatie georganiseerd waaruit de Cava Mastinell Brut Reserva afgetekend als winnaar uit de bus kwam en dus het huwelijk mocht beleveren. In 2008 mocht Mastinell tevens als officiële leverancier van het Spaans Olympisch team aantreden.

    De exceptionele kwaliteit komt niet uit de lucht vallen. Het begint reeds bij de manuele selectie in de wijngaard, waarna de druiven zacht geperst worden en men enkel de eerste persing (cuvée) gebruikt.

    Deze Chapo is een mono-cépage van Chardonnay. De tweede gisting gaat door op de fles (méthode champenoise), nadien laat men de wijn gedurende maar liefst meer als 60 maanden rijpen. Deze cava is tevens Vegan Friendly.
    Lees meer »
  • € 14.85
    Rood versterktCottas Porto Fine Tawny Portugal (Douro)
    Quinta de Cottas is gelegen in Douro. Met 10 hectare is dit een klein familie-domein eigendom van Pedro Carmo en Isabel Koch. Douro is de streek bij uitstek in Portugal voor Rode wijnen en Porto’s. Quinta de Cottas zal steeds duurzaam te werk gaan, rekening houdend met omgeving en milieu. Met respect voor terroir, plant en dier.

    Pedro maakt met deze rode tawny porto een blend van de typische druiven van de Douro, namelijk Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Cão en Tinta Barroca. Deze porto is een blend van geselecteerde porto’s die gerijpt hebben in kleine eiken vaten. De wijn werd aangevuld met neutrale alcohol om het gistingsproces stop te zetten met behoud van restsuikers voor het zoete karakter en een verhoging van het alcoholpercentage.
    Lees meer »
  • € 14.85
    Wit versterktCottas Porto Fine White Portugal (Douro)
    Quinta de Cottas is gelegen in Douro. Met 10 hectare is dit een klein familie-domein eigendom van Pedro Carmo en Isabel Koch. Douro is de streek bij uitstek in Portugal voor Rode wijnen en Porto’s. Quinta de Cottas zal steeds duurzaam te werk gaan, rekening houdend met omgeving en milieu. Met respect voor terroir, plant en dier.

    Pedro maakt met deze witte porto een blend van Viosinho, Gouveio, Malvasia Fina, Moscatel, Galego, Rabigato, … Deze porto is een blend van geselecteerde jonge porto’s die gerijpt hebben in grote houten vaten. Dit om de impact van het hout niet te groot te maken en een frisse jonge porto te bewaren. De wijn werd aangevuld met neutrale alcohol om het gistingsproces stop te zetten met behoud van restsuikers voor het zoete karakter en een verhoging van het alcoholpercentage.
    Lees meer »
  • € 14.85
    Rood versterktCottas Porto Rood Ruby Portugal (Douro)
    Quinta de Cottas is gelegen in Douro. Met 10 hectare is dit een klein familie-domein eigendom van Pedro Carmo en Isabel Koch. Douro is de streek bij uitstek in Portugal voor Rode wijnen en Porto’s. Quinta de Cottas zal steeds duurzaam te werk gaan, rekening houdend met omgeving en milieu. Met respect voor terroir, plant en dier.

    De ruby porto is een blend van jonge, frisse porto’s van verschillende oogsten. Pedro maakt een blend van de typische druiven van de Douro, namelijk Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Cão en Tinta Barroca.

    De porto rijpt in eiken vaten zonder contact met de zuurstof, waardoor in tegenstelling tot de Tawny er geen oxydatieve toets is. De porto rijpt in grote houten vaten om een jong en fruitig karakter te behouden. De wijn werd aangevuld met neutrale alcohol om het gistingsproces stop te zetten met behoud van restsuikers voor het zoete karakter en een verhoging van het alcoholpercentage.
    Lees meer »
  • € 14.98
    Rood complexMichele Biancardi Ponte Viro Primitivo2020 | Italië (Puglia)
    Deze klassebak uit de regio Puglia wordt gemaakt van 100% Primitivo-druiven. De druif, in Californië gekend als de Zinfandel, dankt zijn naam aan de eigenschap om vroeg rijp te zijn. Rond de oorsprong van de Primitivo bestaat tot op heden nog steeds onduidelijkheid. Vandaag behoort ze tot de 10 meest gecultiveerde rode druivenrassen van Italië. In Puglia vinden we de Primitivo vooral in de provincie Taranto en Brindisi.

    Michele Biancardi, die zijn wijngaarden in de wat noordelijker gelegen provincie Foggia heeft liggen, maakt hier een zeer mooie, warme en volle Primitivo-versie. Eens de druiven voldoende rijp zijn, worden deze manueel geplukt eind augustus, begin september.

    Michele Biancardi is ontzettend rigoreus op de kwaliteit van zijn druiven, uitsluitend de beste vruchten zijn geschikt voor zijn Ponte Viro. Na een extra selectie in de wijnkelder worden ze ontrist en gevinifieerd. Aansluitend op de laatst doorgevoerde selectie en persing start de fermentatie, dit gedurende 20 dagen en bij een temperatuur iets hoger als 22°C om zo een optimale kleur extractie te bekomen.

    Nadat de malolactische fermentatie is afgelopen, (omzetting van het hardere appelzuur naar het zachtere melkzuur, waardoor de wijn soepeler wordt) rijpt de wijn gedurende 10 maanden in grote houten tonnen van 20 hectoliter, dit om structuur en finesse aan de wijn toe te voegen. De wijn wordt nadien niet gefilterd om zo alle smaak in de wijn zelf te behouden. Hierdoor kan er dus een beetje bezinksel aanwezig zijn. De wijn mag daarna nog 3 maanden van flessenrust genieten.

    Schenktip: het is een ongefilterde wijn, dus je mag hem gerust decanteren.

    Lees meer »
  • € 14.98
    Parelend BrutDe Stefani Prosecco DOCG Millesimato Brut2022 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein.

    De Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.

    Het micro-klimaat tussen deze heuvels, met warme dagen en frisse nachten, zorgt voor aromatische wijnen met een minerale, frisse toets. De hoogte van de wijngaarden varieert tussen 200 en 350 meter boven zeeniveau. De ondergrond is mineraal met klei en kalk als voornaamste materie. De wijnstokken werden reeds aangeplant in 1976 waardoor de vruchten maturiteit en complexiteit reflecteren.

    De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat). Het resultaat is een fijn, strakke, parelende wijn met elegantie en complexiteit.
    Lees meer »