Perdeberg winery bevindt zich in Paarl, het hart van de Western Cape en aan de voet van de beroemde Paardeberg Mountain. Deze berg en regio waren vroeger bekend voor het grote aantal zebra’s in de regio vandaar de naam van berg en winery.
De meeste (75%) van de wijngaarden van Perdeberg worden niet geïrrigeerd, resulterend in Dry land bush vines met zeer lage rendementen maar super geconcentreerd fruit. Dit komt enkel de structuur en complexiteit van de wijnen ten goede. Bij Perdeberg gaat men graag trends zetten ipv te volgen, echter zonder compromissen te maken op de uitstekende kwaliteit die de wijnen steeds moeten tentoonspreiden.
Hoe ontstond Perdeberg, de wijnboeren in de jaren 1940 waren ontevreden over de verkregen prijzen voor hun fruit, daarop stelde Jan Rossouw voor om zelf wijn te maken. Perdeberg winery was born! In 1942 werden de eerste druiventrossen manueel geperst.
De Pinotage wijngaarden situeren zich in de omgeving van Paarl. De druiven worden in kleine batches manueel geplukt. De fermentatie gaat door in open gisttanks en dit per batch. Na de alcoholische gisting gaat de wijn in eiken vaten waar het een tweede gisting doormaakt. De wijn rijpt dan gedurende 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Rood vol
Gravel, Grind, Stenen
Pinotage
Zuid-Afrika
Paarl
2020
Nieuwe vaten
12 maanden
Mono-cépage
Diep intens kersenrood.
Zeer aromatische neus met kruiden en zwart fruit op de voorgrond, ook vanille, eucalyptus, koffie en chocolade willen niet ontbreken.