Perdeberg winery bevindt zich in Paarl, het hart van de Western Cape en aan de voet van de beroemde Paardeberg Mountain. Deze berg en regio waren vroeger bekend voor het grote aantal zebra’s in de regio vandaar de naam van berg en winery.
De meeste (75%) van de wijngaarden van Perdeberg worden niet geïrrigeerd, resulterend in Dry land bush vines met zeer lage rendementen maar super geconcentreerd fruit. Dit komt enkel de structuur en complexiteit van de wijnen ten goede.
Bij Perdeberg gaat men graag trends zetten ipv te volgen, echter zonder compromissen te maken op de uitstekende kwaliteit die de wijnen steeds moeten tentoonspreiden. Hoe ontstond Perdeberg, de wijnboeren in de jaren 1940 waren ontevreden over de verkregen prijzen voor hun fruit, daarop stelde Jan Rossouw voor om zelf wijn te maken. Perdeberg winery was born! In 1942 werden de eerste druiventrossen manueel geperst.
De Chenin Blanc wijngaarden situeren zich in de omgeving van Paarl, de wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 29 jaar. Duidelijke frisse invloed van de Atlantische en Indische Oceaan. De druiven voor deze Dry Land komen uiteraard van wijngaarden zonder irrigatie en waar bush vines de scepter zwaaien. Deze wijn fermenteert in 500 liter eiken vaten en rijpt nadien nog 10 maanden op kleine Franse eiken vaten.
Wit complex
Graniet, Stenen, Zand
Chenin Blanc
Zuid-Afrika
Paarl
2022
Nieuwe vaten
10 maanden
Mono-cépage
Intens Goudgeel.
Exotisch fruit, hars-toets, lactisch en licht gerookt ontspringen de dans niet. Vanille en honing kunnen ook niet ontbreken.
Volle wijn met frisse en fruitige toets, nog jong maar zal zich verder ontplooien.
Volle aromatische wijn ideaal te combineren met complexere gerechten of te genieten als glas an sich.
Van visgerechten met room tot gevogelte en kalfsvlees.